Медали за добро сърце ще връчи Мая Манолова в Казанлък
Медали за добро сърце ще връчи Мая Манолова в Казанлък / netinfo

 

По случай 1 юни – Ден на детето, омбудсманът Мая Манолова ще посети град Казанлък, за да подкрепи инициативата „Надеждата е красива“, в която деца даряват коса за изработване на перуки за свои връстници с онкологични заболявания.

Това съобщават от канцеларията на националния омбудсман.

В 9.30 часа общественият защитник ще гостува във фризьорския салон на организатора на кампанията Станимир Нанчев – Стенли / ул. „Иван Вазов“ № 4/ и ще връчи почетни медали „Добро сърце“ на всички малчугани, включили се в благородното начинание.

 

По-късно омбудсманът ще участва и в тържеството по случай детския празник на градския площад, след което ще посети двата центъра за настаняване на деца от семеен тип, намиращи се в ЖК „Изток“, ул. „Петьо Ганин“.

По време на казанлъшката си визита националният омбудсман ще бъде придружен от кмета на Казанлък Галина Стоянова.

По идея на казанлъшкия стилист Стенли, на 1 юни стартира първата детска кампания „Деца даряват на деца", в която могат да се включат всички подрастващи, които искат да дарят дългите си коси за благородната кауза в подкрепа на онкоболни. С този си жест те не само ще покажат съпричастност към свои връстници, страдащи от тежкото заболяване, но ще им подарят надежда и самочувствие. Вече доста деца от казанлъшки училища са изявили желание да се включат в кампанията. Партито на 1 юни е отворено за всички, децата са информирани за целите на кампанията. Към момента участие са потвърдили ученици от ОУ "Никола Вапцаров", ОУ "Чудомир", ОУ "Мати Болгария" и СОУ "Екзарх Антим I".