Водач уби жена на пътя край Симитли
Водач уби жена на пътя край Симитли / Снимка: Sofia Photo Agency, архив
35-годишен мъж от Айтос е подал сигнал в полицията, че на уширение на автомагистрала "Тракия", неизвестни лица с маски на лицата, пътуващи в няколко автомобила, са нанесли побой на него и на други двама мъже - на 35 и 32 години. При оттеглянето си извършителите са отнели от потърпевшите горнища на анцузи, заедно с намиращи се в тях документи и дебитни карти. Взломено е и предното панорамно стъкло на автомобила, с който са пътували. В резултат на нанесените удари тримата мъже са получили контузни рани в областта на главите и по телата, а единият от тях е получил фрактура на лявата ръка, в областта на китката. Откарани са в ЦСМП – Стара Загора, където са обслужени амбулаторно и са освободени за домашно лечение, без опасност за живота.
 
Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.199 от НК. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, при които на АМ „Тракия“ са спрени за проверка “Опел Астра“, управляван от 30-годишен мъж и четирима пътници – всички от Варна, както и “Ауди А3“, управляван от 25-годишен варненец, пътуващ с още трима мъже. 
В двата автомобила са намерени вещи, предмет на извършеното престъпление, както и дървени и метални палки, текстилни маски с отвори за очите и др.
 
Мъжете са отведени във Второ РУ – Стара Загора и са задържани за срок до 24 часа. Установено е, че единият водач е управлявал лекия автомобил под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис. Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. Работата по случая продължава.