Кметът на Млада Загора с идея за благотворително състезание по белот
Кметът на Млада Загора с идея за благотворително състезание по белот / Община Стара Загора

Благотворително състезание по белот ще организира новоизбраният кмет на Млада Загора. Битката за поста бе спечелена от Тихомир Димитров - ученик в 12-ти клас на ПМГ „Гео Милев" в Стара Загора.

„Във втората част на конкурса трябваше да предложим идеи за проекти, които ще реализираме по време на мандата си. Моите варианти бяха акции по залесяване и кръводаряване и благотворително състезание по белот. И трите не искат голямо финансиране.

Особено за акцията по кръводаряването съм убеден, че ще съберем най-много съмишленици. Вече съм разговарял със сдружение „Самаряни", очаквам да се присъединят и Българския червен кръст", обясни пред Дарик Тихомир Димитров.

„Статистиката показва, че хората не са много активни в кръводарителските акции - едва 22 на всеки 1000 души даряват кръв. Но дори да не откликнат много хора си струва да се направи подобна акция в Стара Загора, защото ако не пробваме няма как да се получи", убеден е Тихомир Димитров.

За състезанието по белот той разчита на помощта на училищните ръководства, които да предоставят на участниците няколко стаи. „Единствените пари, които ще са ни необходими са за няколко тестета карти и за награди. И тъй като състезанието ще е благотворително ще има минимална такса участие", допълни той.

„Избрах белота, защото не всички деца спортуват. Това е една лесна и забавна игра, в която винаги има интрига. Никога не знаеш какви карти ще ти се паднат, може да те победи и най-слабия противник. Надявам се това да убеди повече хора да се включат".