Кметът на Казанлък ще се срещне с европейския шампион по таекуондо
Кметът на Казанлък ще се срещне с европейския шампион по таекуондо / netinfo

Кметът на Казанлък Галина Стоянова ще се срещне следващата седмица с първото българче европейски шампион по таекуондо за деца Павел Бояджиев. 10-годишният състезател на клуб "Августа" спечели златния медал в категория до 27 кг на шампионата на Стария континент, който се проведе в събота и неделя в Анталия.

Павел живее и учи в Казанлък, но от април миналата година по решение на родителите си тренира в старозагорския клуб. Треньорът му Георги Господинов сподели, че освен това 10-годишното момче се готви самостоятелно.

"Общо 15 бяха състезателите от България, но само ние взехме медал. Не сме го очаквали, мислех, че можем да се представим добре, но чак да отидем, да победим всички - не. Имахме добро стечение на обстоятелствата, а и той игра добре. За целия турнир Павел не допусна нито един удар в главата. Най-лесна бе първата среща, но след това съперниците бяха тежки. Дори полуфиналът бе решен в последните секунди, а съперникът му, който бе от тима фаворит - Русия бе много разочарован ", обясни Георги Господинов.

"Павел е много мотивиран, при него няма детските игри, отказването, хленченето. Той е и републикански шампион. Тази титла няма да промени кой знае какво, но няма да му стане по-леко. Търсим следващата изява, като турнира трябва да е с по-масово участие", допълни Георги Господинов.

Следващата изява на старозагорските състезатели е международен турнир в София в края на март