Кметът благодари за помощта по време на снежната буря
Кметът благодари за помощта по време на снежната буря / netinfo

Кметът на Стара Загора изпрати благодарствени писма до Клуба по офроуд в Стара Загора и командира на Втора тунджанска лека пехотна бригада, във връзка с оказаната помощ по време на снежната буря миналата седмица.

Живко Тодоров изказва благодарност на Марин Стоянов и Славин Янакиев от Офроуд клуб - Стара Загора за „активното съдействие, което оказаха членовете на клуба при разрешаване на критичната ситуация в региона, създала се поради силния снеговалеж и бурния вятър на 26 срещу 27 януари 2012 г." С усилията на 7 души от клуба и 4 високопроходими машини те помогнаха в акцията по спасяване на закъсали хора и автомобили в района на Плоска Могила и Хан Аспарухово, когато от снежния капан на зимата бяха спасени близо 50 души - възрастни и деца.

„Вярвам, че няма нищо по-ценно от човешкото здраве и живот. Проявеното човешко внимание, безкористната ви помощ и отговорност помогнаха на бедстващите хора да се приберат по домовете си", пише в благодарствения адрес на кмета.

Бойците от Втора тунджанска лека пехотна бригада също помогнаха с жива сила и техника за нормализиране на обстановката в района на с. Подслон. „С Вашата помощ общността и институциите успяха да преодолеят стихията и да преминат успешно изпитанието, на което бяхме подложени", пише до бригаден генерал Петър Петров кметът на Стара Загора Живко Тодоров.