Кметът благодари за помощта по време на снежната буря

Кметът благодари за помощта по време на снежната буря
Кметът благодари за помощта по време на снежната буря

Кметът на Стара Загора изпрати благодарствени писма до Клуба по офроуд в Стара Загора и командира на Втора тунджанска лека пехотна бригада, във връзка с оказаната помощ по време на снежната буря миналата седмица.

Живко Тодоров изказва благодарност на Марин Стоянов и Славин Янакиев от Офроуд клуб - Стара Загора за „активното съдействие, което оказаха членовете на клуба при разрешаване на критичната ситуация в региона, създала се поради силния снеговалеж и бурния вятър на 26 срещу 27 януари 2012 г." С усилията на 7 души от клуба и 4 високопроходими машини те помогнаха в акцията по спасяване на закъсали хора и автомобили в района на Плоска Могила и Хан Аспарухово, когато от снежния капан на зимата бяха спасени близо 50 души - възрастни и деца.

„Вярвам, че няма нищо по-ценно от човешкото здраве и живот. Проявеното човешко внимание, безкористната ви помощ и отговорност помогнаха на бедстващите хора да се приберат по домовете си", пише в благодарствения адрес на кмета.

Бойците от Втора тунджанска лека пехотна бригада също помогнаха с жива сила и техника за нормализиране на обстановката в района на с. Подслон. „С Вашата помощ общността и институциите успяха да преодолеят стихията и да преминат успешно изпитанието, на което бяхме подложени", пише до бригаден генерал Петър Петров кметът на Стара Загора Живко Тодоров.