Казанлъчани събират пари за операция на 28-годишен млад фармацевт
Казанлъчани събират пари за операция на 28-годишен млад фармацевт / Dariknews.bg

Казанлъчани събират пари за операция на 28-годишен млад фармацевт. Операцията е е насрочена за средата на януари следващата година в София. Надеждата е, че тя ще върне на младия мъж възможността сам да ходи.

24 хиляди лева, които приятели и родители на младия мъж търсят, са нужни за нови изкуствени тазобедрени стави. От почти 20 години 28 годишният Диан Костов се бори с коварно заболяване- ревматоиден артрит.

Заради него младежът е с ръст на второкласник- 130 сантиметра. Дните на Диан често са изпълнени със затруднено предвижване, силна болка и висока температура. Още като дете, медицинска наредба го лишава от възможността да получи лечение с растежен хормон, тъй като спирането на растежа му не е с генетичен характер.

Лекувал се в български и немски клиники, но до момента с променлив успех. Въпреки тежката си диагноза, момчето завършва училище в езикова паралелка, а след това и фармация в Медицинската академия в София.

Травма от миналата зима връща Диан в изходно положение и е причина той и семейството му да търсят нови пари за лечението му.