детска градина Казанлък
детска градина Казанлък / община Казанлък
Дежурна детска градина отваря врати в Казанлък с дежурна яслена група за времето от 1-ви до 21-ви декември, за да се помогне на хората на първа линия, работещи на територията на града, ангажирани денонощно в борбата с COVID инфекцията.
 
Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова определи за дежурна детска градина № 13 "Мечо Пух”, която се намира в непосредствена близост до МБАЛ "Д-р Христо Стамболски", с адрес: ул. „Старозагорска” № 6.  В нея ще се приемат деца на лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти, полицаи и други специалисти, които работят на първа линия в борбата със заразата.
 
Броят на групите, които ще бъдат разкрити, ще зависи от броя на желаещите да се възползват от предлаганата услуга и от възрастта на децата. Градината разполага с четири отделни входа, което ще даде възможност децата от различните възрастови групи да не се смесват.
 
В момента се създава организация по приема на деца, като освен необходимият педагогически и непедагогически персонал, ще бъде осигурен и допълнителен медицински персонал, който да полага нужните грижи за децата, при спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от министерството на здравеопазването.
 
Нуждаещите се родители, които отговарят на условията и искат децата им да посещават детската градина трябва да подадат заявление по образец на място в дежурната градина (което може да изтеглите от тук: https://www.kazanlak.bg/page-10267.html) и да представят здравния картон на детето, който удостоверява докога то е посещавало ясла или градина и че не е било в контакт със заразно болни. Освен това, родителите трябва да представят и служебна бележка или декларация, че поне един от тях работи в болнично или друго заведение на територията на града, удостоверяваща неговата ангажираност на първа линия в борбата с COVID - 19.
 
Документите ще се подават на място в дежурната детска градина от понеделник, 30.11.2020 г., от 8,00 до 17,00 ч., както и на имейл: cdg13kk@abv.bg.
         
За въпроси може да се свържете с директора на ДГ № 13 "Мечо Пух" Емилия Костадинова на тел.: 0878799213, както и с отдел "Образование и стратегическо планиране" в Община Казанлък, на тел.: 0431/98284, 98285 и 0878799241.