Халил Летифов: По-важно е колко от жалбите са основателни
Халил Летифов: По-важно е колко от жалбите са основателни / DarikNews.bg, архив

„Всеки един сигнал подаден до ЦИК по време на избори е притеснителен. По-важно е обаче колко от жалбите са основателни. Много от политическите сили смятат, че правенето на избори е в постоянното подаване на сигнали.

Другото важно е колко от порочните практики успяхме да видим и предотвратим. Всички или поне по-голямата част от нас ги виждаме, но не можем да намерим противодействие. Но за това жалба не постъпва. По-скоро трябва дебатът да е в тази посока". Така депутатът на ДПС от Стара Загора Халил Летифов коментира проведените вчера европейски избори у нас.

„От това, което знаем до момента ДПС запазва и дори увеличава резултата си в областта в сравнение с парламентарните избори от миналата година. Това за нас е успех и една голяма отговорност и задължение към всички избиратели, които ни гласуваха доверие. Даваме си сметка, че това е един голям ангажимент", допълни Летифов по повод резултатите от изборите в област Стара Загора където ДПС са трета политическа сила.

„Като че ли беше очаквано и това което се случи с „България без цензура", и предимството на ГЕРБ. Но тепърва ще се прави анализ какво се случи в изборния ден и като цяло в кампанията, и какво следва оттук нататък.

Що се отнася до темата за оставката на правителството и нови избори, тя се дискутира от първия ден на работата на настоящия кабинет. Не ни притеснява, че ще отидем на нови избори, те така или иначе ще се проведат в някакъв момент.

Готови сме за това, но не бива да го правим, защото така се е прищяло на един или двама лидери. Ако подобно решение не е дотам добро в национален план или като държавническо мислене, няма никаква логика то да бъде осъществено", заяви още Халил Летифов.