бездомни кучета
бездомни кучета / Снимка: Дарик, архив
Близо десет сигнала са подали старозагорци на горещия телефон за бездомни кучета кучета в районите на кварталите „Зора“, „Три чучура“ и „Железник“, както и в централната част на града. Информацията е пренасочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Граждани са информирали и за над 10 броя кучета, които се отглеждат в двор в село Малка Верея, които смущават с лай живущите наоколо. При направената проверка не е констатирано нарушение на Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места. Установено е, че всички кучета имат необходимите документи.

Сигнализирано е и за отглеждане на едър рогат добитък в кв. „Кольо Ганчев“. Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е информирал подаващия сигнала гражданин, че парцелът, в който се отглеждат животни е извън регулацията на града, в следствие на което не може да бъде съставен Акт за установяване на административно нарушение.
 
От село Маджерито е получена информация за отглеждане на 80 крави в двор на къща. Информацията е предадена към звено „Контрол, екология и чистота“. По казуса е работено и преди това и има установени нарушения. Изготвената документация е предадена на компетентните органи.
 
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от29 януари до 1 февруари са отчетени близо 100 сигнала.