Експертът  Михаил Михайлов обсъди интеграцията на ромите на форум в София
Експертът Михаил Михайлов обсъди интеграцията на ромите на форум в София / netinfo

"Опитът от работа ни по "Платформа за създаване на проекти в България" показва, че са необходими целенасочени усилия, за да могат структурните фондове да достигнат до най-уязвимите групи в обществото". Това заяви главният специалист по "Етнически и демографски въпроси" в Областна администрация - Стара Загора Михаил Михайлов по време на националния форум "Структурните фондове и интеграцията на ромите", който се проведе в София.

Форумът се организира в рамките на проект "Платформа за създаване на проекти", чиято цел е да се подпомогне интеграцията на ромите в Централна и Източна Европа като за целта се мобилизират средства от Структурните фондове на ЕС. Освен в България инициативата вече действа и в Унгария, Словакия, Чехия и Румъния.

По време на работната среща експертите по етнически и демографски въпроси в страната представиха работата си за изминалата година и разговаряха за проблемите, които срещат в ежедневието си.

Михайлов подчерта, че работи в сътрудничество с председателя на "Свят без граници" в Стара Загора Ганчо Илиев и допълни, че заедно обмислят идеи за работа с малцинствата в сферата на здравеопазването и образованието.