Няма опасност за населението
Два пожара пламнаха на територията на община Стара Загора.

Това съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН).

Над 1000 декара е обхванал пожарът в Харманлийско

Единият е на пътя между старозагорските села Елхово и Кирилово. На място са изпратени три пожарни автомобила. „Пресечената местност, която е там, затруднява гасенето на пожара. Там е много гъста растителността и се гаси на ръка от хора“, уточни Михов.

Малко след това пламъци са обхванали и борова гора в района на местността „Седми километър“ в посока към Старозагорските бани. Там пожарът е локализиран и има също три пожарни коли. „Тук успяхме да вкараме кола и да има вода до самия пожар“, каза още инспекторът.

И на двете места има служители на Държавно горско стопанство и доброволци, които помагат за овладяване на стихиите. Няма опасност за населението. "И двата пожара са далеч от населени места и оживени пътища и големи пътни артерии", каза още инспектор Михов.

134 пожара са гасили служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от службата на своя уеб сайт. При пожарите няма загинали и пострадали.
Павлина Дудева, БТА