среща
среща / община Стара Загора
През настоящата година Община Стара Загора отпуска 45 000 лева за дофинансиране на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. Към момента в нея има над 100 000 книги, а през изминалата година има регистрирани над 500 нови ползватели.
 
За разрешаване на съществуващите проблеми в библиотеката се ангажира ресорният зам.-кмет Милена Желева на среща с екипа на библиотеката. Част от тях са свързани със стопанисването на сградата на библиотеката, необходимостта от нова климатична система за залата, която е предпочитано място за редица събития.
 
„Вие развивате много динамична дейност, с която надграждате културния живот в региона. Библиотеката има своето заслужено място у всеки един старозагорец”, каза зам.-кметът Желева и обеща срещите с културните институти да продължат и занапред.
 
По време на срещата бяха обсъдени още приключилите проекти за подобряване на културната инфраструктура в града. Голям бе интересът към новите бази, които предстои да заработят – Къщата на Николай Лилиев и Културния център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“. Обсъден беше и предстоящият ремонт на Летния театър.