Детски фотографски конкурс показва „Маскарадните игри през моя обектив“
Детски фотографски конкурс показва „Маскарадните игри през моя обектив“ / община Стара Загора, архив

От 7 до 20 март, Община Стара Загора и Центърът за наука, култура и изкуство обявяват за пета поредна година детски фотографки конкурс на тема „Маскарадните игри през моя обектив".
Поводът е предстоящия на 6 март XVIІІ -ти Фестивал на маскарадните игри в Стара Загора.

В конкурса могат да участват старозагорци на възраст от 11 до 29 години, които трябва да представят до три оригинални фотоса от събитието, които да изпратят на електронен афдрес - iskra_mldom_stz@abv.bg, с тема на писмото - Фотоконкурс за деца и младежи „Маскарадни игри - 2016".

Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 1024 пиксела по дългата страна, а резолюцията - не по-малка от 72 dpi.

Задължително е фотосите да бъдат в оригинал, без допълнителни фото ефекти!
За автор на творбата се счита кандидатът, чието име е записано в текста на имейла, с който снимката е изпратена за конкурса.

Снимките ще бъдат оценявани от жури, включващо специалисти в областта на фотографията и експерти от Община Стара Загора. Двадесетте най-добри фотоса ще бъдат отпечатани и подредени в изложба, а на октриването й ще бъдат връчени и наградите. Победителите ще бъдат обявени в сайта на Община Стара Загора.

На победителите ще бъдат връчени предметни награди - по една за първо, второ и трето място в три възрастови групи.
Целта на конкурса е да се покажат и отличат фотосите, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.