Ден на отворените врати в Мини Марица-изток
Ден на отворените врати в Мини Марица-изток / netinfo

Близо  300 ученици и студенти участваха в Деня на отворените врати на "Мини Марица-изток". Те се  запознаха с възможностите си за бъдеща реализация, посетиха Рудник "Трояново-3" , участваха в кръгла маса на тема " Мини Марица-изток-предизвикателство за успешна кариера" и  премериха сили във викторина.

За новата учебна година дружеството учреди 11 стипендии за студенти, доказали най-добри резултати в учебния процес.Кандидатите могат да подадат молба до 30 септември, а класирането ще бъде обявено до 20 октомври.Желаещите да получават стипендия трябва да са завършили успешно не по-малко от два семестъра, да имат среден успех не по-нисък от 4.00 от предходната година, както и да са студенти редовно обучение.

През първите четири месеца на годината от  "Мини Марица - изток" отчитат 4-процентен ръст по добив на въглища, в сравнение със същия период на 2008 година." До април имаме отчетени 8 070 452 тона въглища. По откривка нарастването е с 15 %, в сравнение с изминалото четиримесечие на 2008 година", каза  зам.- изпълнителният директор инж.Гочо Христов

От ръководството информират, че по настояване на Българския Енергиен холдинг новата цена на въглищата ще влезе в сила от 1 юли.