Дамянов писа. За най- важното- не
Дамянов писа. За най- важното- не / netinfo
Нито една дума няма в отговора на кмета на Казанлък Стефан Дамянов по повод поисканото освобождаване на заместник-кмета Юлияна Палазова.

Преди седмица вспециално Обръщение 58-те работещи в три от петте културни института в Казанлък поискаха от градоначалника да осволоди ресорната зам. кметица.Писмото - отговор на Стефан Дамянов е от 7-ми ноември. Това бе крайният срок,който работещите в Театъра, Библиотеката и Музей „Чудомир” дадоха на кмета за официална позиция по поставените от тях въпроси.

Преди седмица работещите в общинските театър и библиотека , както и в ЛХМ “Чудомир” настояха за освобождаването на заместник-кметицата, отговаряща по въпросите на културата.

Като мотиви те посочиха бездействието й по всички въпроси в областта на културата и формалното й отношение към случващото се.

В кметския отговор няма нито дума и за отправените от страна на работещите в трите културни института упреци към работата на ресорния зам. кмет.

В писмото на Стефан Дамянов е отделено едно изречение на исканията на работещите в културата за ритмично изплащане на субсидиите и средствата за работни заплати.

От кметския отговор става ясно, че тези субсидии вече са преведени.

На въпроса на служителите в културата за срока, в който ще се увеличи размера на заплатите в сферата, кметът Дамянов отговаря, че въпросът за увеличаването на размера на заплатите ще се разглежда при дебатите за проекто-бюджет 2009-та година.

В писмото -отговорна поставените от работещите в трите културни института в Казанлък въпроси, свързани с обявените конкурсни процедури за директорскитеместа в тях, кметът Стефан Дамянов пространно е упоменал различни членове и закони, на база на които е издал заповедите си за провеждането на трите конкурсни процедури в трите института.

Градоначалникът се позавава на Закона за закрила на културата и правомощията на директорите на регионалните културни институти, без да отчита факта, че на територията на община Казанлък, няма регионални културни института.

От кметския отговор, става ясно, че подадените в Административния съд в Стара Загора жалби на директорите на трите културни института срещу обявената от Дамянов конкурсна процедура, ще се коментират след приключването на съдебния спор.

Като “необяснима”, определя казанлъшкият кметтревогата на служителите и на лицата, подали жалбите до съда, защото никой не бил лишен от правото си да участва в конкурсните процедури .