Частните ветеринари от Старозагорско ще протестират
Частните ветеринари от Старозагорско ще протестират / DarikNews.bg, архив
Частните ветеринари от Старозагорско ще протестират
31891
Частните ветеринари от Старозагорско ще протестират
  • Частните ветеринари от Старозагорско ще протестират

На 18 август старозагорските частнопрактикуващи ветеринарни лекари ще предприемат символични стачни действия. С лентички „Протест" те ще заяват своето недоволство от забавените плащания и липсата на реформи в сектора и ще връчат декларация с исканията си на представители на РВМС - Стара Загора.

„Искаме собствениците на животни сами да избират ветеринарния лекар, който да ги обслужва. Базите да ни бъдат предоставени, да можем да си създаем колективни практики на равнопоставен принцип, всеки ветеринарен лекар да бъде абсолютно независим от субектите в животновъдството, например фермерите. Главната цел е продукцията, която е от животински произход да бъде качествена, изследвана, регламентирана", коментира за Дарик председателят на старозагорската областната колегия на Българския ветеринарен съюз д-р Трайко Алчев. Той допълни, че от началото на годината до момента, държавата е изплатила само 25% от задълженията си към ветеринарите.

На 21-ви август ветеринарите ще протестират в село Крън , Казанлъшко, където ще се съберат представители на осем регионални ветеринарни колегии.

Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл.