Българин на четвъртфинал на тенис турнира в Стара Загора
Българин на четвъртфинал на тенис турнира в Стара Загора / Община Стара Загора

Поне един български тенисист ще играе на четвъртфиналите на турнира от сериите "Фючърс" в Стара Загора, който е с награден фонд 10 000 долара. Това стана факт, след като във втория кръг ще се срещнат Димитър Кузманов и Димитър Кутровски.

Третият в схемата Кузманов отстрани днес Матиас Кастро от Аржентина със 7:5, 6:2. Така 19-годишният пловдивчанин вече си осигури една точка за световната ранглиста, където е №487 в момента.

Много по-трудно премина първия кръг участващият с „уайлд кард" Кутровски. Софиянецът надделя над Александър Игошин от Русия с 4:6, 7:5, 6:1. Дими губеше със сет и 3:5, но успя да върне пробива в последния възможен вариант, а по-късно и да изравни частите. В третата Кутровски беще категоричен и спечели заслужено мача.

В сряда още трима наши тенисисти ще започнат участието си на единично във фючърса. Осмият поставен в схемата в Стара Загора и шампион от Бургас Тихомир Грозданов играе срещу квалификанта Глеб Алексеенко (Украйна). Националът Валентин Димов започва срещу водача в схемата Роман Йебави (Чехия), а преминалият през квалификациите Динко Халачев се изправя срещу Грегоар Барер от Франция.