БСП Казанлък: Да спрем самоизяждането!
БСП Казанлък: Да спрем самоизяждането! / netinfo

 

БСП е изправена пред предизвикателството да е силна опозиция. В партията трябва да спрем да се самоизяждаме. БСП да се научи да се защитава и да брани кадрите си. Партията е на дъното на общественото доверие. Ако продължим така, ще се сгромолясаме на следващите избори.

Илюзия е, че БСП управлява  Казанлък.

Това са част от изводите, направени по време на 18-то заседание на  общинската организация на социалистите от Казанлък, проведена тази вечер.

На форума бе направен анализ и отчет на работата на партийния съвет за изминалата 1 година, на контролните органи и на групата съветници на БСП в  местния парламент на Казанлък.

 На сериозен анализ и  остра критика бе подложена и изминалата предизборна кампания в общината, в която БСП остана втора политическа сила.

Според председателя на общинската организация на БСП  и бивш народен представител от Коалиция за България Иван Гороломов,  една от причините за загубата на изборите на местно ниво е неподходящата и неадекватна предизорна кампания, както и нарушения диалог между структурите на БСП и отделните членове. На това се дължал и част от отлива от кандидати за членове на партията, както и спада в членската маса.

 За пореден път форумът на социалистите от Казанлъшко се превърна  в  поле за упреци и дискусии  кой е виновен за напрежението в местната власт: дали председателят на Общинския съвет на града и активист на БСП Васил Самарски, или самият кмет Стефан Дамянов,  подрепен от социалистите на последните избори.

 В хода на изказванията зам. кметицата по строителството и кадър на общинската организация на БСП Евгения Чернева упрекна съветниците от групата на БСП в местния парламент за нарушения диалог и  липсващите приходи в  общината. Чернева обвини съветниците в „прекален формализъм" и заяви, че 6-тимата съветника, които в момента има БСП в местния  законодателен орган не били никаква политическа сила,  поражение.

Различията между Общинския съвет и общинската администрация са на принципна основа, става дума за стил на управление, каза лидерът на партията в Казанлък Иван Горолмов. Според него недоверието между двете власти- законодателна и изпълнителна, е  голямо.

Председателят на Общинския съвет на Казанлък и член на БСП Васил Самарски определи като „много сериозна грешка" мисленето  в стил „Моят добър приятел Стефан Дамянов".

Тази сериозна грешка партията щяла да усети  след края на  този  кметски мандат.

Самарски предупреди, че тежеста на мандата и кризата ще го отнесе именно представителят на БСП в общинската администрация- заместник-кмета по строителството Евгения Чернева. Той призова да се спре с обвиненията  към съветниците и отделните членове на партията, свързани с управлението на града. „В противен случай резултатът е ясен: пълен, тотален провал",  заяви социалистът. Според Самарски,  няма конфликт на личностна основа между него и кмета Дамянов, а  се касаело за принципни различия за управление в кризи. 

Отчетната конференция на казанлъшките социалисти прие и специална Резолюция, в която се акцентира на  промяна в стила  на работа, диалог между отделните структури и членовете на партията, активиране на диалога в  партийните структури, на доверието между ръководството и отделните членове, привличането на симпатизанти и разочаровани социалисти.