БСДП подкрепя независим за кмет на Чирпан

БСДП подкрепя независим за кмет на Чирпан
БСДП подкрепя независим за кмет на Чирпан / DarikNews.bg

Общинската организация на БСДП в Чирпан застава зад независимия кандидат за кмет Пламен Андонов.

Кандидатурата му не е партийна, тъй като е действащ магистрат и е деполитизиран, обясни местният лидерът на социалдемократите Жельо Димитров.

Пламен Андонов е на 57 години и е съдия в Районния съд в Чирпан. На изборите за Общински съвет в града на Яворов БСДП ще се яви заедно с „Новото време" и с „ВМРО НИЕ".

Със самостоятелна листа партията на Йордан Нехризов ще участва и в Казанлък. Не е взето решение обаче кой от кандидат-кметовете ще има подкрепата на социалдемократите.

Еднопартийни листи, но с представители на неправителствени организации, БСДП ще състави за Раднево и Гълъбово. В миньорския град ще подкрепят действащия сега кмет д-р Юлиян Илчев, но за Гълъбово още няма решение.

В сряда ще стане ясна и кандидатурата на социалдемократите за кмет на Стара Загора. „Водим преговори с широк кръг от партии, но без крайнолеви и крайнодесни. В сряда ще бъде съобщена новата коалиция, с която ще се явим на вота", каза областният лидер на партията Недялко Ангелов.

Той подчерта, че БСДП ще води честна и открита кампания. Без да посочват грешките на опонентите, наследниците на Петър Дертлиев ще изтъкват собствените си преимущества.

На заседание на Бузлуджа Националният комитет на партията взе решение да подкрепи кандидатът за президент на Синята коалиция Румен Христов.