НАП Монтана
НАП Монтана / Дарик Враца
319 339 980 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения са постъпили по набирателната сметка на ТД на НАП Пловдив за първите шест месеца на годината. Отчетен е ръст с близо 41 млн. лв. спрямо същия период на предходната година.
 
Ръководството на Дирекцията е провело 583 срещи с длъжници, които имат просрочени задължения в размер над 50 000 лв. в резултат, на които 52 от задължените лица са погасили изцяло задълженията си и 495 са платили към бюджета близо 29 млн. лв. Личните срещи и телефонният контакт с длъжниците на приходна агенция се налагат като бърз и ефективен метод за насърчаване на доброволното изпълнение на просрочените данъчни и осигурителни задължения.
 
От офиса на НАП в Стара Загора напомнят, че чрез инсталираните през месец февруари 8 устройства ПОС терминали на ул. „Кенали” 1, всеки може да заплати задълженията си бързо, лесно и без такси. Услугата е достъпна само с лична банкова карта на извършващият плащането. Възможно е той да заплати и чуждо задължение, само в случаи, че при извършване на плащането е запознат с точната сума и вида на задължението на лицето.