дарение
дарение / ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3
Пет безконтактни диспенсъра за дезинфектант и консумативи на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора дари ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Диспенсърите ще бъдат разположени на входа, общата читалня и отделите за деца, тийнейджъри и възрастни, съгласно процедурите за безопасност на посетителите и сигурността на работещите в библиотеката в условията на епидемията от COVID-19.

Помощта за Регионалната библиотека идва в момент, когато дейността ѝ върви към постепенно нормализиране с оглед на пандемията от коронавирус. Първоначално тя работеше само с читатели, но впоследствие разшири обхвата си и добави лятна програма за деца, която е съобразена с всички противоепидемиологични условия. В сградата се прилагат засилени мерки за дезинфекция, дистанция между посетителите, използването на защитни маски, ограничение за брой хора в читалните и  задължително карантиниране на книгите за срок от 72 часа.

Регионална библиотека „Захарий Княжески“ работи в тясно сътрудничество по различни проекти с „КонтурГлобал“ вече 7-ма година. Благодарение на  помощта на компанията, библиотеката разполага с модерна тийн зона,  която покрива съвременните стандарти за образование и младежки културни активности, обогатяван е нееднократно библиотечния фонд на културната институция, подобрявани са техническата обезпеченост и оборудването на читалните.