КонтурГлобал Марица Изток 3
КонтурГлобал Марица Изток 3 / ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3  дари 100 000 лева за справяне с епидемията от коронавирус на територията на България. Средствата бяха насочени към Фонд „Обединени срещу COVID-19“, създаден по инициатива на Българския дарителски форум (БДФ),  Фондация „Америка за България“, Американската търговска камара и Посолството на Съединените щати у нас. Целта на фонда е да обедини усилията на отговорния бизнес в страната и да подпомогне националните институции чрез финансиране на проекти за преодоляване на здравните и социални последици  от епидемията в цялата страна.
 
Достъп до средствата  ще имат уязвимите групи - медицински персонал, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и др. Безвъзмездната помощ, дарена от централата, ще се използва за закупуването на медицинска апаратура, лабораторно оборудване, лабораторни материали и консумативи, лекарствени и други химически препарати, лични предпазни средства, както и за организацията на разпределението им на територията на страната.  
 
Разпределянето на средствата от Фонд „Обединени срещу COVID-19“, които до момента са над 800 000 лв., ще става в постоянна координация с Националния кризисен щаб, областните и общинските оперативни щабове за борба със заразата.