/ Thinkstock/Getty Images
Десет респираторни апарата, системи за аспирация, мониторни станции, екстрактори и др. медицинско оборудване, предпазни средства - маски, шлемове, спирт, дезинфектанти, както и над 360 хил. лева са дарени до момента от Камарата на строителите в България /КСБ/, строителни фирми и физически лица, работещи в бранша, на болници, здравни и социални учреждения, общини, БЧК и др., съобщиха от пресцентъра на Камарата.

200 хил. лв. дариха на "Софиямед" собственикът й Михаил Тиков и Делян Пеевски

Общата сума на даренията от Камарата, строителните фирми и физическите лица е над 1,1 млн. лева.

"Не можем да останем встрани от тази битка, защото се касае за човешки животи. Камарата и фирмите подкрепят и ще продължат да подкрепят българските медици и здравните заведения в усилията им за справяне с безпрецедентната заплаха, пред която страната ни е изправена", заяви изпълнителният директор Валентин Николов.

Дариха 8 нови автомобила, които ще доставят храна на социално слаби в столицата (СНИМКИ)

"Не е имало тежка ситуация, инцидент или природен катаклизъм, при който КСБ и българските строители да не са се включили на първа линия, за да помогнат. Искам да благодаря на всички фирми и колеги, които и сега даряват и подкрепят болници, общини, домове за възрастни хора. Бъдете здрави и продължавайте тази благородна дейност!", коментира председателят на УС на Камарата инж. Илиян Терзиев.