"Софиямед" получи дарение от близо 200 000 лв. от собственика й Михаил Тиков и депутата Делян Пеевски.

Лекарите от ВМА и "Пирогов" получиха дарените респиратори от Пеевски (СНИМКИ)

Пеевски дари 112 000 лв. на болницата. Сумата е предназначена за тестове, с които ще могат да се тестват и служителите на "Спешна помощ". До момента той е дарил на болници в столицата и страната над 3 милиона лева. Пеевски започна дарителската серия от "Пирогов", ВМА и "Александровска", които получиха защитни облекла, тестове и дихателни апарати. Десет аспиратора пристигнаха само преди ден при медиците от ВМА и "Пирогов". Впоследствие Пеевски продължи да дарява и за много малки болници в страната

Пеевски дари защитни облекла на лекарите в болницата в Пазарджик

Собственикът на "Софиямед" дарява на лечебното заведение 87 000 лв.


Това е поредно дарение от Тиков, който по-рано дари на здравното министерство 5 дихателни апарата и предостави за безплатно тестване на пациентите 5 000 теста в болниците от веригата, на която е собственик.

Пеевски дари 200 000 лв. за медиците от ВМА, които се борят с коронавируса

На болницата в Силистра 180 000 лв. дари Явор Георгиев. "БОДУ" СОД също дари тестове за COVID-19 на стойност 48 996 лв. на Военномедицинска академия. "Ромпетрол" България предоставя 10 000 литра гориво, а частната лаборатория „Геника“ започва ббезплатно тестване на медицински специалисти от първа линия.

Осем автомобила "Рено" получи безвъвзмездно Столичната община до края на извънредното положение. С тях ще се доставят храна, медикаменти и дезинфектанти на самотноживеещи, социално слаби и възрастни хора. По данни на местната администрация, около 3000 души дневно се нуждаят от пазруване, топъл обяд или услугите на социалния патронаж.

Дариха 8 нови автомобила, които ще доставят храна на социално слаби в столицата (СНИМКИ)

„Основната причина да искаме да помогнем, е защото държим да останем социално отговорни в момент, в който социалната дистанция е увеличена.  И държим, че точно това е моментът, в който всички трябва да са още повече социално ангажирани“, посочва Емил Гърнев - генерален мениджър на "Рено" за "България".

Александър Вукадинов е един от близо 3000-те доброволци, на които разчита Столичната община. От утре той започва да помага в дезинфекцията на обществени места. „Ще чистим основните точки, които са контактни за хората, които ползват градския транспорт“, казва той.

За 25 дни: Близо 1 млн. лева са даренията по сметката на BCause за борба с COVID-19

С решение на Столичната община, от днес се закриват някои линии на градския транспорт. Други пък се редуцират до 22:00 часа. „Наблюдението на Центъра за градска мобилност, за което са ме информирали, е, че вечерно време, в късните часове на вечерта, се движат празни тези превозни средства. Не сме толкова богати, а мисля, че и богатите не биха си позволили този лукс“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Над половин милион лева са събрани в кампанията "ЗаДоброто" в помощ на борба с COVID-19 в България

Синята“ и „зелената“ зона засега остават безплатни, въпреки сигналите, че много хора паркират колите си там дни наред. От утре Инспекторатът започва засилени проверки дали собствениците на кучета почистват след тях в паркове и градинки. След Великден, увери Фандъкова, може да се помисли за достъп на хората до Витоша.