/ БГНЕС
Депутатът Делян Пеевски продължава с дарителската серия не само за болниците, но и за медицинския персонал, който е на първа линия в спасяването на човешкия живот, застрашен от коронавируса.

Над 2 милиона дари Пеевски за борбата с коронавируса

Народният представител от ДПС дари 200 000 лева за възнагражденията на 48 лекари, медицински сестри и санитари от Военномедицинска академия.

Пеевски дари 100 000 лева за медиците на първа линия в "Пирогов"


Преди ден Пеевски предостави безвъзмездно други 100 000 лева за медиците от "Пирогов", които също лекуват и спасяват пациенти с COVID 19. Така даренията за лечебните заведения в столицата и страната, както и за медицинските екипи на първа линия в отпора срещу заразата, предоставени досега от Делян Пеевски достигат близо 2, 5 милиона лева и остава най-големият дарител в страната.

С днешна дата стана ясно, че НПО "Лъчезар Цоцорков" съвместно с МБАЛ "Уни Хоспитал" даряват 300 000 лева за покупка на предпазни средства и експресни тестове, както и средства за Националния оперативен щаб и за дарителската сметка на здравното министерство. Друга част от сумата е предназначена за болници в страната.

100 000 лева за медицински консумативи за "Майчин дом" пък предоставя Пощенска банка.