/ УМБАЛСМ "Пирогов"
"Благодарим ви! Заедно ще победим", бяха плакатите, с които се снимаха медиците
В деня на професионалния си празник медиците от ВМА и "Пирогов", които работят в отделенията с пациенти с коронавирус, получиха дарението от респиратори.

Пеевски дари защитни облекла на лекарите в болницата в Пазарджик

10 от респираторите са дарение от депутата от ДПС Делян Пеевски, който вече дари за болници в страната над 3 млн. лева.
Една от машините за обдишването на пациенти в тежко състояние е дарена от застрахователното дружество "Дженерали". Медиците от двете болници си направиха снимки с новата апаратура за спасяване на живот и издигнаха надписи "Благодарим ви! Заедно ще победим".

ВМА

Икономическият експерт от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов заедно с общинските съветници от ДПС в община Вършец пък дариха 500 броя защитни маски за жителите на района.

Пеевски дари 200 000 лв. за медиците от ВМА, които се борят с коронавируса

"Волво" и "Мото Пфое" пък предоставиха на някои от големите болници в София няколко автомобила за безвъзмездно ползване, докато преборим епидемията от коронавируса.

УМБАЛСМ "Пирогов"

Четири фирми с дарения за габровската болница „Д-р Тота Венкова”. „Мак Ди Габрово” е предоставила на лечебното заведение защитни облекла за многократна употреба и маски. Помощта от „Стемо” ООД е под формата на 7 електрически реанимационни легла на стойност над 18 000 лева. Дарението от „Тимекс” ЕООД е в размер на 10 000 лева, а фирма - „Сиентия” АД е предоставила два монитора за проследяване на състоянието на пациентите и пет перфузора.

Пеевски дари 100 000 лева за медиците на първа линия в "Пирогов"

Пловдивският завод "Юрий Гагарин" предостави 100 000 лева на четири болници в града на тепетата, предназначени за медицинска апаратура и консумативи.