Безплатен курс по импровизационен театър на английски
Безплатен курс по импровизационен театър на английски / Различният поглед

Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед стартира безплатен курс по импровизационен театър за младежи. Курсът е воден от английският доброволец на Различният поглед, Джордж Тротър, който е в Стара Загора по проект Заедно в изкуството към Европейска доброволческа служба, програма Младежта в действие.

Джордж Тротър е роден в южен Лондон. Учил история и английски език в Университета в Съсекс, по-късно той специализира театър в Брайтън в продължение на две години. Впоследствие завършва курс по импровизационен театър на театралната трупа May Day Company и работи в различни театри в Англия.

Уъркшопът на Джордж започва на 8-ми април и ще се състои от 6 сесии и театрално шоу. Както той сам обясни на младежите, целта е те да се запознаят с техниките на импровизационния театър чрез игри и освободено общуване в група. Повечето от игрите ще се провеждат на английски, заради което е необходимо свободно владеене на езика. Джордж е отворен също така към работата на български и е толерантен към тези, които имат желание, въпреки по-слабите езикови умения. Важно е участниците в курса да присъстват на всичките сесии и да се включат във финалното представление.

Засега сесиите ще се провеждат веднъж седмично, в продължение на 2 часа, в Къщата на Архитекта, като в последствие той има желание групата да опита и други пространства. Най-вероятното място за провеждане на шоуто според господин Тротър е дворът на Къщата на Архитекта, но това ще бъде изяснено в хода на курса.