Берое гостува на Ресурсен център в „Мач на приятелството”
Берое гостува на Ресурсен център в „Мач на приятелството” / beroe.bg, архив

Футболисти на ПФК „Берое" ще се включат в първата тренировка за сезона на учениците от Ресурсен център Стара Загора утре от 11.00 часа на игрището в бившия завод „Берое".

Професионалистите от „Берое" ще демонстрират пред децата атрактивни футболни трикове, ще им покажат техники и дрибъл. В срещата ще вземат участие ресурсните спортисти, които спечелиха два златни и един сребърен медал на последните Регионалните игри на Спешъл Олимпикс в Хасково.

С този „Мач на приятелството" регионалната секция на Националната асоциация на ресурсните учители и Ресурсен център Стара Загора се включват в инициативата „Football People Action Weeks".

Това е най-голямата социална кампания в спорта, която се провежда от 8 до 22 октомври в цяла Европа и чества силата на футбола да обединява хората и да преодолява социалното изключване и дискриминацията.

Спортния календар на Ресурсен център Стара Загора ще продължи с ежеседмични тренировки по футбол, народна топка и боулинг. Предвиждат се занимания по хипотерапия, коледен боулинг турнир, популярните детски игри, както и състезание по колоездене и безопасност на движението по пътищата.

За началото на пролетта се планира традиционния турнир по футбол за купата на Ресурсен център, участието в Спешъл олимпикс, състезание по корабомоделизъм и туристически излети.