Баскетболният Берое отпадна от турнира за Купата на България
Баскетболният Берое отпадна от турнира за Купата на България / beroebasket.com, архив

Баскетболистите на Берое отпаднаха от турнира за Купата на България след като в четвъртфинален сблъсък отстъпиха на Лукойл Академик с 68:92. Двубоят бе решен във втората си част, в която Лукойл Академик записа серия от 24:0 и успя да поведе с 50:29.

19 точки за Лукойл реализира Дий Браун, подкрепят от съпругата и дъщеря си от трибуните. Още 17 добави Христо Захариев.

За Берое Майкъл Блек бе най-резултатен с 19 точки.

„Не е лесно да изиграеш три мача в четири дни. Направихме много грешки в организацията", лаконичен бе старши треньорът на победителите Йовица Арсич пред gong.bg

„Съжалявам много, че не можахме да сме равностойни по дълго, ако бяхме равностойни поне до полувремето, напрежението щеше да е върху тях. Загубихме мача във втората четвърт. Нямахме и сили след това, а Диуейн Джаксън натрупа фаулове.

Не искам да говоря за съдиите. Аз ако изкажа мнение, може да има и глоби. До края на сезона ми се иска на първо място да си подобрим защитата.

Имахме големи проблеми, сега сме нормален отбор. Късно дойдоха дадени играчи, но не искам да се оправдавам. Смятам, че оттук-нататък ще играем по-добре", изрази надежда пред gong.bg треньорът на Берое Любомир Минчев.