Балотажи в 5 общини на Старозагорска област
Балотажи в 5 общини на Старозагорска област / netinfo
Изборният ден е започнал навреме във всичките 202 избирателни секции на Община Стара Загора ,съобщиха рано тази сутрин от Общинската избирателна комисия. На места има секции, където комисиите работят с човек по-малко.На мястото на неявилите се се назначават нови хора и това не представлява проблем за нормалното протичане на изборите. Избирателите в община Стара Загора са 148 хиляди, на първия тур излязоха да гласуват малко под 38 % от тях.

Тази неделя Стара Загора и 11 села от общината избират своите кметове на втори тур. По официални данни от ЦИКМИ процентната разлика между кандидатите за кметове на града от първия тур е около 12 %. Много по-оспорвана е битката за част от селата, където разликата между кандидатите е с десетина гласа, напр.в Змеево. Балотажи се провеждат в Преславен, Загоре, Могила, Петрово, Пшеничево ,Хан Аспарухово, Братя Кунчеви,Дълбоки,Ловец и Плоска могила.

Втори тур на местните избори се провежда в още четири общини в Старозагорска област : Мъглиж, Николаево, Чирпан и Братя Даскалови.