96 новоназначени полицаи се заклеха
96 новоназначени полицаи се заклеха / ОД на МВР Стара Загора

96 новоназначени полицаи, завършили курс за първоначално обучение в ЦСПП - Казанлък положиха клетва.

Тържественият ритуал за полагане на клетва на завършилите курс за първоначално обучение по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред се проведе в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР - Казанлък.

На церемонията присъстваха зам-областният управител Галина Стоянова, председателят на Общински съвет - Казанлък Васил Самарски, директорът на ОДМВР - Стара Загора Алекси Алексиев, секретарят на община Казанлък Рада Гоцкова, началникът на РУ "Полиция" - Казанлък Иван Чолаков и бившият директор на ЦСПП Захари Захариев.
Това е петият випуск, завършващ по новите програми за първоначална подготовка в Центъра за специализация и професионална подготовка - Казанлък, който през тази година навършва 40 години от своето създаване.

96 новоназначени служители на Главна дирекция "Охранителна полиция" положиха полицейска клетва и клетва по етичния кодекс на служителите на МВР с полицейски правомощия и подписаха клетвен лист. Те се заклеха да служат достойно в името на реда и сигурността, като спазват и прилагат законите и Конституцията на Република България, да оправдават общественото доверие и да бъдат непоколебими в призванието си да служат и помагат на хората.
Ритуалът започна с поднасяне на цветя пред мемориала на загиналите служители на МВР, а след полагане на клетвата бе отслужен тържествен водосвет за здраве и благополучие на завършилите випуск 2010 г.

Випускниците на ЦСПП към АМВР завършиха с успешно положени изпити шестмесечен курс за първоначално обучение, проведен по учебни програми за новоназначени държавни служители от МВР, съобразени с европейските стандарти и въведени в центровете при Академията на МВР през 2007 г.

От началото на следващата седмица 70 от вече пълноправните служители на полицията ще поемат по пътя на своята професионална кариера в ОДМВР - Стара Загора.