юбилей
юбилей / netinfo
Медицинският колеж ще отбележи своя 70-ти рожден ден, а тържествената церемония ще се проведе тази вечер.  „На церемонията ще се изрази почит и уважение към всички, които са работили за развитието на Колежа. През деня студенти и преподаватели ще присъстват на открита лекция за холистичния подход към пациента с лектор д-р Бруно Боянов”, съобщи директорът на колежа проф. Христина Милчева.  Днес излиза и юбилейно научно издание, продължава и работата по проекти и обмен на студенти по програма "Еразъм".

Медицинският колеж е наследник на Медицинското училище, създадено през далечната 1947 година в Стара Загора и в него са се обучавали сестри, след това фелдшери. През 1997 година Колежът влиза в структурите на Тракийски университет.

В момента в него се обучават 230 студенти в три акредитирани специалности - Рехабилитатор, Медицински лаборант и Гериатрични грижи. 90 % от завършващите се реализират в сферата на здравеопазването и социалните услуги.

От учебното заведение припомниха, че в рамките на 70-годишнината си са провели Международна научна конференция с присъствие на видни световни учени.