/ iStock/Getty Images
По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура, е признат за виновен подсъдимият Й. И., на 23 г., за това, че отнел чужда движима вещ - мобилен телефон на стойност 847,90 лева, като кражбата е извършена в условията на повторност, съобщиха от обвинението.

По делото е установено, че на 25 ноември 2019 г. Й. И. влязъл в аптека в жк. „Изток“, София, където на работа по същото време била С. Т. Подсъдимият забелязал, че тя била оставила мобилния си телефон на плот до касата.

Седем години затвор за рецидивист за кражба в София

Тъй като искал да отнеме телефона, Й. И. решил да отвлече вниманието на С. Т. Той започнал да я разпитва за различни артикули, като я помолил да му покаже част от тях, намиращи се на разстояние от касата. С. Т. се обърнала, за да вземе поисканите артикули, при което Й. И. взел незабелязано мобилния ѝ телефон.

Веднага след това под предлог, че е забравил картата си, подсъдимият напуснал аптеката с отнетата вещ. Кражбата представлява немаловажен случай е извършена в условията на повторност, след като Й. И. е бил осъждан с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия Й. И. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца, при първоначален строг режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.