ремонт улица
ремонт улица / iStock/Getty Images
Ремонтът на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път, с обща дължина 3,8 км започва днес, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Заради дейностите по пътното платно утре се въвежда временната организация на движението, а в сряда започват същинските строителни дейности.

Първият участък е след пътния възел със Северната скоростна тангента и е до кръстовището за с. Мировяне и кв. "Требич". Втората отсечка, която ще се ремонтира, е след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър - Своге - Мездра и завършва преди кръстовището с ул. "Хаджи Димитър" в Нови Искър.

Строителните дейности включват цялостна подмяна на пътната настилка, ремонт на съоръженията, подобряване на отводняването, подмяна на пътните знаци и полагане на нова хоризонтална маркировка. Очаква се те да приключат преди началото на зимния сезон.

За изпълнение на ремонтните работи се спира движението в двата участъка. Трафикът за Своге ще преминава по бул. "Рожен" в София, през кв. "Требич" и Нови Искър. За тежкотоварните автомобили е предвиден обходен маршрут през ул. "Чепинско шосе".