Карлос Контрера
Карлос Контрера / Снимка: ВМРО
Да бъде променен маршрутът на автобус по линия 79 от Столичния градски транспорт. Това предлага председателят на транспортната комисия в общинския съвет Карлос Контрера. Причина за предложението на съветника от ВМРО са поредицата от нападения над автобусите в столичния кв. „Христо Ботев“. "След като в квартал „Христо Ботев“ чупят рейсове, ще останат без транспорт!", категоричен е съветникът. 

Контрера съобщи, че ново нападение е имало и в понеделник вечерта. „Извършен е пълен погром над автобуси на градския транспорт. Атакувани са коли по линия 79, която минава през квартала. За момента не е ясно каква е причината автобусите да бъдат замеряни с камъни, яйца и всякакви предмети. Проявена е и агресия към водач, който е пострадал“, пише в позицията си Контрера.

Според информацията, с която общинарят разполага, са изпотрошени четири автобуса. Те са със счупени стъкла, изкъртени врати и натрошени прозорци.  

изпочупен рейс 79
ВМРО

„Изключително разочарован съм, че патрулите от Първо районно не са успели да прекратят мелето“. 

„Що се отнася до непрекъснатите посегателства (вербални и физически) над шофьори по линия 79, до непрекъснатото чупене  на автобуси на градския транспорт по тази и други рискови линии смятам, че нещата вече налагат радикални и драконовски мерки. Заради предишни и заради този случай внасям доклад, с който ще предложа маршрутът на линия 79 да се промени и той вече да не минава през кв. „Христо Ботев“, съобщава Контрера. 
 
Така според председателя на транспортната комисия в СОС вандалите ще имат време да разсъждават над постъпките си, „докато вървят половин-един километър до най-близката спирка“. 

„Подобно поведение не може да бъде толерирано под никакъв начин и първата стъпка към отрезвяване е да бъдат лишени от градски транспорт, за който така или иначе рядко плащат“, гневи се в поста си Контрера.