/ БГНЕС
Започва оглед на склада след големия пожар в столицата
97229
Започва оглед на склада след големия пожар в столицата
  • Започва оглед на склада след големия пожар в столицата
Няма опасност за сградите в близост до изгорелия склад в квартал „Красна поляна” в София вчера. От пожарната съобщиха, че ситуацията е овладяна.
 
В момента на мястото има дежурни екипи, експерти са започнали оглед на място. Причините за инцидента все още не са ясни. Мобилни лаборатории на РИОСВ следят показателите на въздуха, които на този етап са в норма.
 
Напълно е овладян пожарът в „Красна поляна” (ВИДЕО)
 

БГНЕС


Сигналът за пожара в склад на търговска верига "Аванти" е подаден в петък около 20.00 ч. Огънят е обхванал близо декар и половина площ, а гасенето продължи повече от 4 часа. Директорът на столичната пожарна старши комисар Валентин Гетов коментира, че в потушаване на стихията са се включили близо 100 пожарникари и 16 противопожарни автомобила.
 
Той увери, че ситуацията след пожара е овладяна и няма опасност за другите сгради в района на столичния бул. „Никола Мушанов”. В склада е имало хранителни продукти, както и алкохолни напитки. Стойността на стоката е била голяма.
 

БГНЕС


Собственичката на изгорелия в София склад подозира умишлен палеж (ВИДЕО)

Говорителят на „Спешна помощ” Катя Сунгарска съобщи пред Дарик, че 34-годишен мъж е леко обгазен при инцидента и е откаран в „Пирогов”, без опасност за живота.
 
По случая вече е образувано досъдебно производство.
 

БГНЕС