Изгоря склад на търговската фирма "Аванти" на столичния булевард “Никола Мушанов” в квартал “Красна поляна”. Огънят обхвана декар и половина площ. По думите на директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов на място са изпратени около 17 противопожарни автомобила със съответните екипажи - приблизително около 100 пожарникари.

33-годишен мъж е леко обгазен при инцидента, съобщи за Дарик говорителят на “Спешна помощ” Катя Сунгарска. Пострадалият е откаран в “Пирогов”, няма опасност за живота му.

Голям пожар изпепели постройки и автомобил в Пловдив
 
Сигналът за пожара е подаден около 20 часа. Все още не е ясна причината за възникването му. Складът се намира в непосредствена близост до болница “Надежда”.

"Създадена е организация за овладяването на пожара и неразпространяването му към съседни обекти - складове, производствени помещения, болница и бензиностанция", каза Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Две деца загинаха при пожар във фургон край село до Пловдив
 

Екип на Спешна помощ е изпратен в района на пожара, в случай че се наложи евакуация на болница "Надежда". От лечебното заведение съобщиха, че в момента на възникване на пожара там е имало 67 пациенти, от които 29 новородени. В рамките на 10-15 минути всички са били преместени в северното крило на сградата.

На място превантивно е извикан медицински екип. Ако се наложи, от Спешна помощ обявиха готовност да се изпратят още линейки.

Изгоря магазин за дрехи втора употреба
 

В склада за търговия на едро са съхранявани алкохол, цигари, захарни изделия и др. на площ около 1500 кв. м., каза гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението. Предстои да се изяснят причините за пожара и дали складът е бил проверяван.

При инцидента помощ на пожарната са оказали и от Столична община с тяхната дирекция "Аварийно-спасителни дейности", ЧЕЗ, ВиК, съдействие е​​​​​ потърсено и от "Овергаз". "Замерванията, които направихме, не показват отрови във въздуха, каза гл. комисар Николов. Леки взривове, които са се чували отосклада, вероятно са предизвикани от малки газови бутилки или бидони с алкохол.

Пожар опустоши голяма болница в Истанбул (СНИМКИ/ВИДЕО)
 

Гл. комисар Николай Николов: Огънят е почти овладян, има един пострадал. Ето какво още каза той: https://bit.ly/2rnLl5p

Публикувахте от Новините на NOVA в 4 май 2018 г.
Движението в района беше затруднено. Шефът на пожарната благодари на колегите от полицията за създадената организация по безопасността на движението. И призова всички граждани да бъдат по-внимателни.

"За мен най-важното беше да няма опасност за хората, за близките сгради. Благодаря много за реакцията на пожарната", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също отиде на мястото на пожара. "Осигурихме допълнително водоноски, за да подпомогнем пожарната и се надявам постепенно да приключим. Няма никаква опасност за хората наоколо и в квартала включително. Надявам се в скоро време да приключи цялата ситуация", добави Фандъкова.