Йоана Христова
Йоана Христова / БГНЕС, архив
Фандъкова вече я приела
Заместник-кметът по екология на София Йоана Христова е подала оставка, която вече е приета от градоначалника Йорданка Фандъкова. Причините за това Христова да напусне поста си били лични. Това стана ясно по време на съвместната инспекция на столичния градоначалник и регионалния министър Петя Аврамова на строежа на разширението на околовръстния път.

Нейният наследник ще бъде определен след около 10 дни.

Фандъкова: Ремонтът на бул. „България“ влиза в последния си етап

„Това е стара тема. Зная как ще се тълкува от някои общински съветници, но г-жа Христова има желание да бъде освободена още от миналата година. Има дълбоко лични причини, които аз уважавам изключително много. Молбата ѝ е от месец февруари, тече тримесечният срок за предизвестие. Аз я бях помолила да остане, докато успеем да се ориентираме в тази криза, да подготвим дейностите по почистване и озеленяване. Благодарна съм ѝ изключително много, няма никаква друга причина за нейното напускане, освен нейното лично желание“, коментира Фандъкова темата пред журналисти.

Кметът на София заяви, че до 10 дни ще представи новият заместник-кмет, който да поеме екологичният ресор, но не пожела да назове конкретни предложения и имена.