/ / iStock/Getty Images
Екипи на пътна полиция са разположени в района около инцидента
Възстановено е движението по бул. "Цариградско шосе" посока изход, екипи на пътна полиция са разположени в района около инцидента, съобщиха от МВР.

След възникналия днес пътен инцидент с лек автомобил на газостанцията на "Цариградско шосе" в района на Окръжна болница бяха предприети незабавни мерки за гарантиране на безопасността на хората на място и в района. "При произшествието беше нарушена херметичността на цистерната за пропан-бутан, започна изтичане на газ. В тази връзка беше създадена необходимата организация от органите на "Пътна полиция", "Пожарна безопасност и защита на населението" и Столична община за обезопасяване на района, осигуряване на необходимото замерване за риска от взрив от газостанцията вследствие на изпускането на газ. Предприети бяха всички действия за гарантиране на безопасността на хората, включително и организация за замервания", съобщи комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център в ГДПБЗН, цитиран в съобщението.

Остава спряно движението около бензиностанцията на бул. "Цариградско шосе" в София

На този етап няма опасност за населението.

Предприети бяха всички мерки за организиране на маршрута на градския транспорт, за да се осигури придвижването на жителите от кварталите "Младост" и "Дружба", допълни Красимир Димитров, директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община. Спряно бе движението в участъка от 4-ти километър до разклона за бул. "Брюксел" по бул. "Цариградско шосе" посока изход, патрули на Пътна полиция са пренасочвали движението по бул. "Драган Цанков" и "Черни връх".

Кола се заби в бензиностанция в София, затвориха „Цариградско шосе“ (СНИМКИ)

Вече е възстановено движението по бул. "Цариградско шосе" посока изход, екипи на пътна полиция са разположени в района около инцидента и имат готовност при евентуална необходимост, отново да спират движението по булеварда и да пренасочват водачите по обходни маршрути.
пресцентър, МВР