До 18 август включително се забранява влизането на пътни превозни средства по крайната дясна пътна лента на източното пътно платно на ул. „Проф. Фритьоф Нансен" между ул. „Любен Каравелов" и ул. „Петър Берон", съобщиха от Столична община.

За същия период маршрутът на тролейбусна линия № 7 се променя (само в посока ж.к. „Люлин 3"): от ж.к. „Гоце Делчев" по действащия маршрут до отклонението на обособеното трасе на бул. „Арсеналски", продължава направо по бул. „Арсеналски" (не се движат в обособеното платно), наляво по бул. „Черни връх" (не се движат в обособеното платно), надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по ул. „Ген. Гурко", по бул. „Васил Левски" и от кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий" по маршрута до ж.к. „Люлин 3".

Нова наредба ще регулира транспортното обслужване в София

В обратна посока маршрутът не се променя. Тролейбусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута с изключение на спирка с код 2601 „Ул. Ген. Гурко" на ул. „Ген. Гурко" – крайна за електробусни линии № 84 и 184.

Разкрива се временна спирка „ПК Спартак-временна", разположена на бул. "Арсеналски", на 10 метра преди стоп-линията за влизане в обособеното платно, като спирката се използва за сваляне на токовземателите. Тролейбусите ще се движат на дизелов двигател от временната спирка до спирка  с код 1902 „Ул. Ген. Гурко". 
Биляна Иванова, БТА