/ netinfo
„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 24 януари 2019 г. (четвъртък).
 
Във връзка с извършване на строително-монтажни работи на ул. „Патриарх Герман“ в с. Герман, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на с. Лозен: карето между ул. „Кайгана“, ул. „Св.Св.Кирил и Методий“, ул. „Еделвайс“, ул. „Бузлуджа“ и ул. „Съединение“; карето между ул. „Съединение“, ул. „Дъб“, ул. „Къси дол“, ул. „Акация“. Карето между ул. „Преслав“, ул. „Съединение“, ул. „Варовита“, ул. „Крушите“; карето между ул. ‚Съединение“, ул. „Васил Левски“, ул. „Васил Левски“, ул. „Могила“, ул. „Теменуга“, по ул. „Съединение“ от ул. „Лозен“ № 97 до АМ Тракия, местност „Чикерица“, ул. „Околовръстен път“ № 360, с. Герман, вилна зона „Врана Герман“ - ул. „Ливадите“ и ул. „Чардаклийска кория“. Вилна зона „Лозето“- западно от ул. „Самоковско шосе“.
 
Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Летоструй“ в кв. „Васил Левски“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Летоструй“, ул. „Витиня“, ул. „Рилска обител“, ул. 546.
 
Във връзка с подмяна на пожарни хидранти на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Алабин“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Витоша“, ул. „Алабин“, ул. „Княз Александър I“, бул. „Цар Освободител“.
 
Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Фредерик Жолио Кюри“ в жк „Изгрев“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 16:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Димчо Дебелянов“ от ул. „Антон П. Чехов“ до ул. „Димитър Гичев“, ул. „Чарлз Дарвин“ №14А, №14Б, ул. „Атанас Далчев“ №10 и №15-19, №8.
 
Във връзка с изключване на уличен водопровод до бл. 213 в жк „Красна поляна-2“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в бл. 212, бл. 213, бл. 214, бл. 215.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Троянов път“ в с. Казичене се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Троянов път“ от ул. „Липите“ до края на улицата.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Станислав Доспевски“ в кв. „Васил Левски“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Станислав Доспевски“ от ул. „Княгиня Тамара“ до ул. „Велбъжд“.
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.
 
“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.
 
Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.