/ netinfo
Последните две денонощия и обилните валежи в София мобилизираха работата на екипите на "Софийска вода" АД, които отстраняват постъпващите сигнали за наводнени пътни и жилищни сгради.
 
Падналите над 40л/кв м изкараха екипите на адресите, постъпващи по всички канали на дружеството и в пълен синхрон с аварийните служби на Столична община, за отстраняване на засегнати участъци и осигуряване на нормалния живот на столичани.
 

За изминалите двете денонощия на 1 и 2  декември са постъпили 143 сигнала за проблеми с уличната канализация и наводнени участъци, следствие на обилните продължителни валежи. Отстранени са 102 от подадените локации и продължава работата по останалите.
 
Постъпващата информация увеличи десетократно необходимостта от намесата на "Софийска вода" и аварийните екипи на Столична община като на терен работят всички налични технически и човешки ресурси на дружеството от "Канализация".
 
Наблюдават язовир "Суходол" и реките, преминаващи през столицата

Контролен център (който приема, обработва и насочва сигналите) и оперативните екипи на "Канализация" работят на удължено работно време. През деня на територията на София са мобилизирани 7 екипа и още 2 дежурни през нощта.
 

netinfo

Приоритетно се работи по сигналите за запушени канали и запушени сградни канализационни отклонения. "Софийска вода" разшири обсега на действията си и върху обекти, които не са пряка отговорност на дружеството - запушени вертикални дъждоприемни (улични) шахти, неприети за обслужване канали, прелели дерета (бул."Цар Борис 3" и бул. "Никола Петков", където бе преля подземната река, ул. "Пушкин" и Околовръстно шосе (излязлата от коритото си река в Бояна).
 
В тежките условия се извършват дейности по обследване, аварийни ремонти, видеозаснемане на критични участъци. Няма невъзложени обекти след постъпили сигнали. Дружеството продължава работа по тях и е в готовност да действа със Столична община до нормализиране на обстановката и осигуряване на нормалния живот в София.