„Топлофикация София” с ново лого
„Топлофикация София” с ново лого / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Сред около 400 проекта бе избран проектът за ново лого на "Топлофикация София". В галерия "Академия" на Националната художествена академия бяха наградени класираните на първо, второ и трето място проекти. На церемонията присъстваха изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов и заместник-ректорът на Художествената академия проф. Свилен Стефанов.

Конкурсът за ново лого на софийската "Топлофикация" беше обявен в началото на февруари и премина през три етапа. В края му журито единодушно е определило Невена Колева за победител и тя е поканена да разработи предложението си съобразно съответните изисквания за създаването на нов бранд на компанията. Новото лого на "Топлофикация София" представлява стилизирана рисунка на радиатор в универсалния символ за градус. На второ и трето място са класирани проектите на Георги Павлов.

По думите на Цветанов основната причина за промяната на логото е, че по-рано през годината Патентното ведомство е излязло с решение, според което дружеството е загубило права върху досегашното си лого. С оставането на стария знак е имало риск той да се използва недобронамерено.