вода
вода / Thinkstock/Getty Images
Ремонт на авариралия тръбопровод, който остави почти цялата източна част на столицата на студено тази зима, планират от "Топлофикация София". С извършването на ремонтните дейности обаче ще бъде спряна и топлата вода в района.

Край на отоплителния сезон, спират парното

Предвижда се да бъде обхванат магистралния тръбопровод, който създаде проблеми през студените месеци, стана ясно от думите на председателя на Съвета на директорите на "Топлофикация София" Любен Параланов. Заради ремонта ще бъде спряно водоподаването в топлорайон "София Изток" от 3 до 14 май.

"Топлофикация-София" с извънреден отчет на общите топломери

"Ще започнем да дренираме водата от този голям район и на тези места ще поставим тапи, с което ще осигурим изолирането на участъка за 3 месеца. За това време сме предвидили голям обем работа. Имаме да монтираме нова разделителна арматура, като целта е, ако се случи авария, да имаме възможност да изолираме определени участъци без да спираме целия район. Така по-малко клиенти ще бъдат засегнати", посочи Параланов.

Окончателно и въпреки протестите: Парното, топлата водата и токът поскъпват

В "София Изток" ще има второ спиране на топлата вода, но по друга причина-промяна на стара турбина с нова. От 7 до 16 юни ще бъде спряно топлоподаването и в район "София" с цел превенция на аварии.