/ БГНЕС
Тежка зимна обстановка в София и региона
100020
Тежка зимна обстановка в София и региона
  • Тежка зимна обстановка в София и региона
Тежка зимна обстановка за София и региона, 199 снегопочистващи машини са на терен в района, обилният снеговалеж продължава и към момента. Затруднено е движението в посока селата Мърчаево и Кокаляне. Временно бе затворен за движение и столичният бул. „Цар Борис III”. Започнало е почистването на вътрешнокварталните улици, увериха общинските власти с уточнението, че по-голямо внимание се обръща на пътищата, които свързват съседни села със столицата, за да се избегне опасността от изолирането на населените места. Заледяване към момента в София няма, призивите към шофьорите обаче са за повишено внимание.

Усложнена пътна обстановка в страната: Не пътувайте, ако не е наложително
 
Приоритетно се обработват трасетата на масов градски транспорт, както и артериите, които свързват София със съседни села, съобщи заместник-кметът по екология Йоана Христова.
 
„Вече се работи и по вътрешноградските улици, наш приоритет обаче остава масовият градски транспорт. Има различни участъци, в които временно беше затруднено движението в рамките на деня – това са връзките към селата Мърчаево и Кокаляне. Наложи се да преустановим движението и по бул. „Цар Борис III,” за да можем да обработим пътя. Имаше и места, на които бяха аварирали превозни средства с летни гуми. Молбата е, когато видят снегорини, гражданите да изчакат”, посочи Христова.

София зима зимна обстановка
БГНЕС

Пред Дарик инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат, допълни, че за около час ТИР е блокирал и Околовръстния път в района на Южната дъга: „В момента под по-голямо внимание са общинските пътища, където навява, за да не стигне до изолация на някое от селата, които се намират в близост до града. Имаше проблем с един ТИР в района на Южната дъга, отстранен е, а и подобни проблеми има и през лятото. Важното е пътищата да бъдат проходими, а след спиране на снеговалежа, трябва да се изчистят, докато се покаже настилката.”
 
От общината призоваха гражданите да чистят тротоарите, за които отговарят.