Изгоря покривът на емблематичната сграда на трамвайната спирка Вишнева в столичния квартал Лозенец.
Изгоря покривът на емблематичната сграда на трамвайната спирка Вишнева в столичния квартал Лозенец. / БГНЕС
Столичната община ще възстанови къщичката на спирка "Вишнева"
94288
Столичната община ще възстанови къщичката на спирка "Вишнева"
  • Столичната община ще възстанови къщичката на спирка "Вишнева"
Трамвайната спирка "Вишнева" в столицата, която горя рано тази сутрин, скоро ще бъде възстановена, увери кметът на София Йорданка Фандъкова. Няма пострадали от пожара хора. Огънят е засегнал покрива, част от навеса и дървената дограма на прозорците. Движението на трамваите беше временно спряно.


Сигналът за пожара на спирка „Вишнева“ е подаден рано тази сутрин. В сградата са складирани пясък и инертни материали за поддръжка на трамвайните релси. Тя се стопанисва от общинското дружество „Столичен електротранспорт“ и то трябва да възстанови щетите, а общината има контролни функции, защото сградата е паметник на културата, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Пожар изпепели покрива на спирка "Вишнева" в "Лозенец" (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Аз съм се разпоредила веднага да бъде почистена тази емблематична за София сграда и веднага да започнат процедури за нейното пълно възстановяване. Колегите от звеното за аварийно спасителни дейности и от електротранспорта имат тази задача и ще работят за това. Ще се справим смятам в следващите дни и седмици да я възстановим. Надявам се и на повече съзнание", коментира столичният кмет.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ОПОЖАРЕНАТА ЕМБЛЕМАТИЧНА КЪЩИЧКА НА СПИРКА "ВИШНЕВА"

Направени са два огледа от екипи на полицията и пожарната. Причините за пожара се изясняват, не е изключена и версията за умишлен палеж. Пожарът е засегнал част от покрива и дървената дограма на прозорците. Вече са направени два огледа от пожарната и СДВР.