/ Sofia Photo Agency, архив
Заради възпоменанието за Задушница в православния календар на 26 май, Столичната община осигурява допълнителен транспорт по част от линиите на градския транспорт. Това съобщи пресцентърът на общината.
 
Разкрива се временна трамвайна линия с маршрут: ж.к. "Борово" - кв. "Орландовци". Ще има и временна автобусна линия 83 А за гробищния комплекс "Бакърена фабрика" с маршрут - от Зоопарка по маршрута на автобусна линия 83, до бул. "Ломско шосе", наляво по бул. "Ломско шосе", наляво по ул. "Бели Дунав" и по ул. "Хан Кубрат" по маршрута двупосочно.

На Черешова Задушница почитаме мъртвите
 
Разкрива се временна автобусна линия 108 А за гробищния комплекс "Бакърена фабрика" с маршрут - от ж.к. "Люлин 5" по стария маршрут на автобусна линия 108, до ул. "Бели Дунав", надясно по ул. "Хан Кубрат", наляво по ул. "Христо Силян,ов", наляво по бул. "Ломско шосе", наляво по ул. "Бели Дунав" и по ул. "Хан Кубрат" по маршрута, двупосочно. Ще има и временни автобусни линии за обслужване на гробищните комплекси "Централни гробища" и "Малашевски гробища".
 
"Пътна полиция" при СДВР ще насочва автомобилите на гражданите за паркиране около гробищните комплекси, в района на Централните гробища - по платната на ул. "История Славянобългарска" и ул. "Заводска"; в района на гробища "Бакърена фабрика" - по платната под подлеза на ул."Адам Мицкевич"; в района на гробища "Малашевци" - по платната на ул. "Резбарска" между ул. "Васил Кънчев" и бул. "Ген. Владимир Вазов", както и пред централния вход на ул. "Жак Дюкло".
БТА