/ ThinkStock/Getty Images
На 4 април, четвъртък, във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Марагидик“ в ж. к. „Подуяне“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Велчо Атанасов“  от  ул. „Острец“ до ул. „Бричебор“,  ул. „Слава“; ул. „Петър Богдан“ от ул. „Марагидик“ до ул. „Кобилино бранище“; ул. „Рибарица“ от  ул. „Велчо Атанасов“  до ул. „Петър Богдан“; по ул. „Марагидик“ от  ул. „Иларион Драгостинов“ до ул. „Петър Богдан“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа, дружеството ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ъгъла на ул. „Велчо Атанасов“ и ул. „Рибарица“.
 
Във връзка с подмяна на спирателен кран на бул. „Александър Стамболийски“ в ж.к. „Разсадника - Коньовица“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 20:00 часа на живеещите в района на бул. „Александър Стамболийски“ от ул. „Рибен буквар“ до бул. „Вардар“; по ул. „Методи Патчев“ от бул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Хъшове“ и по бул. „Вардар“ от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Възкресение“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа,  водоноска ще има на ъгъла на бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Хъшове“.
 
Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Станислав Доспевски“ в ж.к. „Левски“ В се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:00 часа на ул. 575, по ул. „Станислав Доспевски“ от ул. „Летоструй“ до ул. 575. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа, водоноската ще е ул. „Станислав Доспевски“ №77.

Софийска вода

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Ген. Александър Суворов“ в ж. к. „Бъкстон“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на живеещите в района на ул. „Ген. Александър Суворов“ от ул. „Иван Сусанин“ до ул. „Околовръстен път“ и на ул. „Преки път“ от ул. „Ген. Александър Суворов“ до ул. „Симеон Радев“. Ако строително-ремонтните дейности продължат повече от 12 часа „Софийска вода” ще осигури водоноска на ъгъла на ул. „Ген. Александър Суворов“ и ул. „Преки път“.
 
Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Хаджи Димитър“ в село Лозен се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа по ул. „Могила“, ул. „Св. Спас“ и ул. „Васил Левски“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване на ъгъла на ул. „Суходол“ и ул. „Могила“.
 
Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Козлодуй“ в ж.к. „Банишора“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 19:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Калофер“ от ул. „Охрид“ до бул. „Сливница“; ул. „Козлодуй“ от ул. „Калофер“ до ул. „Карлово“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа, водоноска ще има на ъгъла на ул. „Козлодуй“ и ул. „Калофер“.
 
Във връзка с подмяна на уличен водопровод на ул. 335 в ж.к. „Люлин“ 1 се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 18:00 часа на живеещите в района на ул. 335 и ул. 337. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури водоноска на ъгъла на двете улици.
 
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата. Ремонтните дейности обаче ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа, като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, посочат от “Софийска вода”.