/ iStock/Getty Images
30-годишен мъж е осъден на 6 години затвор и глоба  по внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт за 4 различни деяния - влизане в чуждо жилище, опит за изнасилване, блудство и държане на наркотици.

В началото на юни в ж.к. „Студентски град“, обвиняемият влязъл в чуждо жилище, като счупил прозореца. След като нахлул при младата жена, използвайки сила той направил опит  да я изнасили, но тя успяла да го избута. Обвиняемият извършил и действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, като използвал сила. По това време в коридора на жилището се чул шум и обвиняемият се уплашил и избягал, а момичето съобщило за случилото се в полицията.

Хванаха рецидивиста, който подпали момиче след опит за изнасилване

Няколко часа по-късно мъжът е задържан от полицията в ж.к. „Младост“, а в  него е открит кокаин.

По случая е образувано досъдебно производство за 4 деяния. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат мъжа като деец.

Софийски районен съд счете, че случаят се явява особено тежък и го призна за виновен по повдигнатото му обвинение, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 1000 лева.
 
Софийска районна прокуратура