/ iStock/Getty Images
За последните 24 часа в Първо РУ-СДВР, на чиято територия е кръстовището пред румънското посолство на булевард „Ситняково“, не са подавани оплаквания или писмени жалби от пострадали при пътен инцидент.

Жена с деца проби блокадата, изпочупиха й колата (ВИДЕО)

Към момента не са установени пострадали и сред участниците в незаконната блокада на кръстовището, след като своевременно е извършен преглед на кадрите от видеонаблюдението в района. Под надзора и ръководството на Софийската районна прокуратура служители на Първо РУ-СДВР продължават работата по разследването на инцидента, при който семейство с две малки деца - момченце на 2 години и момиченце на 9 години, бяха блокирани в семейния им автомобил и станаха обект на агресия от провеждащи незаконна блокада на кръстовището. Потърпевшите вече са представили пред разследващите своите обяснения по случая. 

Пореден ден на недоволство в София (ВИДЕО/СНИМКИ)

Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия СДВР отново предупреждава жителите и гостите на София да шофират с повишено внимание на територията на града, отчитайки по-сложната пътнотранспортна обстановка.

Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на хората, които се самоопределят като организатори на незаконните действия, както и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

Трима задържани за агресията към жена с деца на Ситняково

За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме шофирането в града да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка.